26 Nisan 2020 Pazar

3DS MAX



                                   3DS MAX NEDİR?

3D Studio Max programı, her türlü üç boyutlu modelin hazırlanması ve hareketli animasyonlarının hazırlanması için kullanılabilir. Animasyon ve film efekti hazırlamada etkin bir biçimde kullanılan 3ds Max programı Türkiye’de reklamcılık sektöründe de kendisine yer edinmiştir.
3ds Max, animasyon ve film efektlerinin hazırlanması konusunda profesyonel düzeyde  kullanılan bir programdır. 3ds Max programından sinema filmlerinin görsel efektlerinin hazırlanmasında da faydalanılır. Çok geniş kullanım alanına sahip olan bu program film ve animasyon sektörünün yanı sıra video oyunlarında da karakter ve çevre modellemeleri için sıklıkla kullanılır. 3ds Max, reklamcılık sektöründe kullanılan üç boyutlu maskotlar başta olmak üzere ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

3DS MAX NASIL KULLANILIR?

3ds Max programı, kullanım açısından sektörde kullanılan diğer programlarla benzerlik taşımaktadır. Oldukça detaylı bir kullanıma sahip olan bu program modelleme, materyal kaplama, ışıklandırma, kamera, animasyon hazırlama gibi çeşitli temel adımlarla kullanılabilir. 3ds Max kullanımında her bir aşama oldukça detaylı süreçler içerdiğinden büyük animasyon şirketlerinde her aşama için alanında uzmanlaşmış ekip üyeleri yer alabilir. Ülkemizde ise genellikle tasarımın her adımı tek bir kullanıcı tarafından yapılmaktadır.
Program temel olarak model hazırlanması, modelin ince detaylarının düzenlenmesi, meteryal kaplamasının seçilmesi, kamera ve ışıklandırmasının ayarlanması ve son olarak da render alınması adımları şeklinde kullanılır. 3ds Max programı ile 3D gerçekçi modeller hazırlanmasının yanı sıra hazırlanan modeller animasyona da dönüştürülebilir. Programda yer alan Character Studio özelliği sayesinde bir canlının hareketleri animasyon üzerinde taklit edilebilir.
3D Studio Max programı sahip olduğu bütünleşik eklentilerin yanı sıra üçüncü parti eklentileri de destekler. Autodesk tarafından geliştirilen eklentilerin dışında kullanıcılar kendi eklentilerini kolaylıkla geliştirip kullanabilirler, isterlerse diğer kullanıcılarla paylaşabilirler.

19 Nisan 2020 Pazar

GRAFİK TASARIM





                       GRAFİK TASARIMI


Geçmişten günümüze duvarlarda, kitaplarda, dergilerde, afişlerde, logolarda yazılı veya görsel olarak dikkatimizi çeken tasarımların aslında bir mesleğe ait olduğunu biliyor muydunuz? Severek yapılan her meslek gibi grafik tasarım mesleği de size her işinizde yenilikler katıyor hem de para kazandırıyor. Peki bu ‘grafik tasarım’ nedir? Grafik tasarım nereden doğdu? Bir grafik tasarım elemanı ne iş yapar? Grafik tasarımcının nitelikleri nelerdir? Ne kadar para kazanır? Gelin bunları hep birlikte keşif edelim :


Grafik tasarım ; bir iletiyi görsel ya da yazı yoluyla, belirlenen hedef kitleye ulaştırmak amacıyla yapılan görülebilir herhangi bir düzlemde, iki boyutlu veya üç boyutlu olarak yapılan logo, afiş, billboard, kitap, dergi, animasyon, film tasarımı, ambalaj gibi yaratıcılık gerektiren tasarımları oluşturan eğitin dalına grafik tasarım denir. Grafik tasarımın kendi içerisinde hizalama, denge (asimetrik veya simetrik), karşıtlık, vurgulama, hareket, oran, yakınlık, tekrarlama ve birlik gibi belli başlı sanatsal ölçütleri bulunmaktadır. Bir grafik tasarım oluşturulurken bu grafik tasarım ögelerine dikkat edilerek oluşturulmalıdır.





İnsanlık varolduğu andan itibaren sürekli bir iletişim ve kendini anlatma çabası içerisindedir. İlk olarak MÖ. 14,000’lerde mağara duvarlarına yapılan resimler ve İÖ. 4.yy ‘da yazının icadı iletişim dili olarak sayılmaktaydı ancak sonraları elyazması dini içerikli kitaplar yayınlandı. 1450 yılında Johann Gutenberg’in Avrupa’da hareketli matbaayı icat etmesi ile birlikte kitap yaygınlaşmaya başladı. O dönemlerde egemen olan entellektüel düşünce yapısı din olgusu tarafında oluşmaktaydı ve buna bağlı olarak ilk dağıtımı oluşturulan kitapları, dini kitaplar oluşturmaktaydı. Bu harf ve metin dizilimlerinden oluşan basılı yayınlar, grafik tasarımın pratiklerine adım atmaktaydı. Ancak grafik tasarımın temel çıkış noktası sanayileşmenin gerçekleşmesi, dünyanın küreselleşmeye ayak uydurması ve modern yaşama geçişle birlikte, fotoğraf makinesinin keşfi olarak gösterilebilir.

5 Nisan 2020 Pazar

AKİF KAYNAR



                             AKİF KAYNAR


Akif Kaynar 1988 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğundan beri resme olan ilgisi, daha lisedeyken eğitim hayatına yön vermeye başladı. Lise eğitimini İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde alan Kaynar, 2007 yılında Resim Bölümü'nden mezun oldu.

Bu süreçte resim yeteneğinin yanı sıra animasyon dünyasına ilgisini de keşfeden Akif Kaynar, yüksek öğrenimi için, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü'nü tercih etti. 2013 yılında buradan mezun olduktan sonra, Resimli Film Animasyon Stüdyosu'nda; Konsept Tasarım, Animasyon Departmanı'nda çalıştı. Bu süreçte çeşitli karma sergilere katılmaya devam etti.

İstanbul'da yaşayan Akif Kaynar, freelance illüstratör ve animatör olarak çalışmalarını sürdürüyor.










Çalışmaları yüksek oranda ilgi duyulan tasarımcı benim dikkatımı çekti ve bu haftaki konumu bu şekilde yaptım.İçerikleri canlı ve net olan Akif Kaynar tasarım adına büyük bir adım atan kişi olabilir..